Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy lábasban olajat melegítek, majd az apróra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymát megpirítom rajta. Miután üvegesre pirultak, rádobom a felkarikázott sárgarépát, és a vékony szeletekre vágott káposztát, sózom, borsozom, Vegetával ízesítem. Hagyom néhány percig, kevergetem, nehogy leégjen, majd ráteszem a pirospaprikát és azonnal felöntöm a vízzel, nehogy megkeseredjen rajta a paprika.
Beleteszem a savanyú káposztát és így főzöm tovább, amíg puhulni kezd a káposzta. Miután a káposzta már majdnem megpuhult beleteszem a kockára vágott krumplit, és aki fűszeresebben szereti, az tehet bele még magyaros fűszerkeveréket, vagy esetleg színes borsot. Amikor már a krumpli is majdnem megfőtt beleteszem a felkarikázott virslit, és amikor felforrt, behabarom a tejföllel és a liszttel. Addig főzöm, ameddig újra felforr, és utána 3-4 perc múltán lezárom. Friss kenyérrel nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Én kicsit csípősebbre készítettem, mert férjemmel egy 1,5 órás téli túrára indultunk és miután hazaértünk jól esett a forró kicsit csípős étel, mert nagyon felmelegített :)