Tepsis csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tepsis csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 1 nagy tejföl (375 g)
  • 2 ek majonéz
  • fél ek mustár
  • szárnyas fűszersó
  • 10 dkg sajt
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítése:

A csirkemell filéket kettévágjuk, így 4 szelet csirkemellet kapunk. Nem kell kiklopfolni őket. Kb 1,5 vagy 2 cm vastagságúak legyenek.
Befűszerezzük őket és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.
A kész csirkemell szeleteket egy kivajazott jénaiba helyezzük, és ráöntjük a tejfölből, majonézből, mustárból, tejből és tojásból álló keveréket, és ráreszeljük a sajtot.  190-200 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Burgonyapürével tálaljuk.