Ponty ragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy 1 kg ponty
  • 20 dkg leveszöldség
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárga
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • citromlé

Elkészítés:
A vajban megpirítjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget, és a kétujjnyi széles, ujjnyi hosszú szeletekre vágott halat belerakjuk. Megsózzuk, a bort ráöntjük, és lefedve 15-20 percig pároljuk. Ekkor a tejfölt simára keverjük a tojássárgával, a citromlével, egy kevés sóval, majd a tűzről levett halra öntjük, és finomra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg a tetejét.