Mustáros csirkecomb és mell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mustáros csirkecomb és mell

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb vagy mell
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál re¬szelt vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor só

Elkészítés:
A csirkedarabok bőrét lehúzzuk, és a húst a rostokra merőlegesen bevagdossuk. Az alufóliát egy kanál olajjal bekenjük, szorosan egymás mellé ráfektetjük a húsdarabokat, és megkenjük őket a következő mártással: a mustárt összekeverjük a hagymával, két kanál olajjal, a borral és a sóval. A megkent csirkét a fóliába csomagoljuk, és a sütőben sütőlemezre fektetve, a combok vagy mellek nagyságától függően, 30-40 percig sütjük. Mire a csirke megsült, és a fóliát kibontjuk, a pecsenye már teljesen magába szívta a mártást, és semmi látható nyoma sem marad annak, hogy mitől ilyen zamatos a pecsenye.