Almás-diós csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kicsi csirke
  • másfél zsemle
  • az áztatásához tej
  • 10 dkg darált dió
  • 2 alma
  • 7 dkg vaj
  • 2 tojás
  • késhegynyi majoránna

Elkészítés:
A tejben megáztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlét a tojásokkal meg öt deka puha vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a megtisztított, apró kockára vágott almát, és sóval, majoránnával ízesítjük. A két kis csirke belsejébe töltjük, a szárnyasokat kívülről sóval meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymás mellé fektetve, a sütőben kb. egy óráig sütjük. Úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik darabhoz jusson töltelék.