Töltött karalábé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 karalábé
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 nyers tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 1 kockacukor

Elkészítés:
A nyers karalábékat kivájjuk, és a húsból, félpuhára párolt rizsből, tojásból összeállított, sóval, őrölt borssal ízesített töltelékkel megtöltjük. Mély tűzálló tálban megmelegítjük az olajat, a kivájt karalábéforgácsot belerakjuk, sóval, cukorral ízesítjük, és a megtöltött karalábékat fektetve egy kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk. Végül a tejföl 1 kanál liszttel besűrítjük, az összevagdalt petrezselyemmel meghintjük, és néhány perces forralás után tálaljuk.