Tojással töltött gomba

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • szárazon pirított kenyér szeletkék
  • őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított gombák kalapját a vajban megpároljuk, majd a zsiradékból kivéve félretesszük. Ugyanebben a vajban addig pároljuk a sóval, őrölt borssal ízesített, apróra vágott gombaszárat, amíg saját levét el nem főtte, majd amikor zsírjára sült, hozzáadjuk a maradék vajat, és beleöntjük a villával elhabart, nyers tojásokat, nagyon száraz rántottát sütünk belőle. Kis fehér kenyérszeletek héját levágjuk, a kenyereket szárazon megpirítjuk, mindegyikre fektetünk egy fölfelé fordított párolt gombafejet, közepükre halmozzuk a gombás rántottát, és salátával körítjük.