Holland rakott tojás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 nagy fej vöröshagyma
  • 12 kemény tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A hagymát karikákra vágjuk és az olajban ropogós pirosra sütjük. Lapos tűzálló tál aljára terítjük a hagyma felét, erre fektetjük a karikákra vágott kemény tojásokat, a hagyma másik felével befedjük, és az egészet a tejföl, a tojássárgája és egy csipet só keverékével leöntjük. A vajban megpirítjuk a morzsát, a tál tetejére hintjük, és a sütőben az egészet átsütjük, de nem pirítjuk meg túlságosan.