Hamis gulyásleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fok¬hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gulyásleveskocka
  • 1 csapott evőkanál piros¬paprika
  • késhegynyi őrölt kömény és babérlevélpor

Elkészítés:
Az olajon aranysárgára sütjük a reszelt vöröshagymát, a pirospapriká¬val meghintjük, és egy liter vízzel felengedjük. Belerakjuk a meghá¬mozott, kockákra vágott burgonyát, a fűszereket és a fokhagymát. Fe¬dő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhult, majd vízzel 1,2 liternyire engedjük fel. Még egyszer felforraljuk, úgy tálaljuk. (Főzhetünk bele csipetkét is, így kiadósabbá válik.)