Eperjoghurtos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Eperjoghurtos pite

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás sárgája

A töltelékhez:

  • 5 dkg liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 nagy pohár eperjoghurt
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 tojás fehérje

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit elkeverjük és összegyúrjuk. 30 percig a hűtőben pihentetjük. A tészta felét kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (20*30 cm.)
A tészta másik felét visszatesszük a hűtőbe.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és összekeverjük a liszttel, a cukrokkal, a joghurttal és a tejföllel.
A tölteléket a tésztára öntjük, és a maradék tésztát lereszeljük és eloszlatjuk a tölteléken.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.