Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral együtt egy kézi mixer segítségével addig keverjük, amíg a massza ki nem fehéredik. Ez eltarthat akár 10 percig is, de érdemes erre időt szánni, mert ez a tojáslikőr recept legfontosabb pontja.
Ezt követően a tojásos cukros masszához apránként hozzá kell csepegtetni a habtejszínt, miközben továbbra is keverjük a mixerrel a hozzávalókat. Végül a vodkát is ilyen módon kell az italhoz adni.
A tojáslikőrnek így kb. 15-20% -os alkohol tartalma lesz, amely bőven elegendő.
Azért használok vodkát ehhez az italrecepthez, mert a vodkának viszonylag semleges az íze.
Ha tehetjük, akkor minőségi vodkából készítsük az italt.
Mivel nyers tojást használunk, ügyeljünk arra, hogy a tojás friss legyen, és megbízható forrásból származzon.