Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és olajon egy kicsit megpirítjuk. A sárgarépákat karikára szeleteljük, majd a hagymához adjuk, és együtt pároljuk.
Ezt követően egy teáskanál fűszerpaprikát kell adni az alaphoz, majd mehet az ételbe a vékony csíkokra felvágott kelkáposzta. Bő vízzel engedjük fel a zöldségeket, és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítsük őket.
Ha a zöldségek majdnem megpuhultak, akkor habarással sűrűsítsük be a frankfurti levest.
Ehhez a tejfölben 3-4 evőkanál lisztet egy kézi habverő segítségével keverjünk simára, öntsünk hozzá 1-2 merőkanál levet a frankfurti levesből, ezt is keverjük simára, majd öntsük ezt a habarást a levesbe. Én csak ezután, a főzés utolsó 1-2 percében szoktam a virslit a frankfurti leveshez adni.
A fűszerezésnél mindig vegyük figyelembe a virsli só és fűszertartalmát, inkább fűszerezzünk több alkalommal.
A frankfurti leveshez mindig kiváló minőségű virslit használjanak.
A kelkáposzta magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú, különösen C-vitaminban gazdag, ami nagyon fontos az immunrendszer erősítése és a hideg időszakban a megfázás és egyéb betegségek elkerülése szempontjából. Emellett a kelkáposzta tartalmaz K-vitamint, A-vitamint, kalciumot és rostot is, amelyek hozzájárulnak az általános egészséghez és jóléthez.
A frankfurti leves készítése egyszerű és gyors, így kevés idő és erőfeszítés árán készíthetünk egy tápláló és ízletes ételt az egész család számára.