Hozzávalók:
Az öntethez:
A salátához:
Elkészítése:
Az öntet elkészítéséhez a tojás sárgáját, a borecetet, fokhagymát, a szardella pasztát, a Worcestershire szószt, a mustárt és az olvasztott vajat tegyük bele egy edénybe, és bot mixer segítségével pépesítsük őket. Közben sózzunk, borsozzunk, és csurgassuk az öntethez az olíva olajat. 1 dl olajat írtam, ez lehet több-kevesebb, de az a lényeg, hogy a szósz ne legyen túl híg. Mások a vaj helyett főzőtejszínt tesznek a szószba, amelytől azonban az túl híg lehet, ha nem kapunk megfelelő főzőtejszínt. Minőségi vajjal (nem margarinnal) is elérhetjük a krémes állagot.
A saláta elkészítéséhez toast kenyereket kockázzuk fel, és serpenyőben kis lángon szépen lassan szárítsuk-pirítsuk meg őket, amíg pirosak nem lesznek. A fejes saláta külső leveleitől szabaduljunk meg, a zsengébb leveleket tépkedjük bele egy salátás tálba, majd mehet rá a pirított kenyér, és az öntet.
Az autentikus cézár saláta nem tartalmaz húst, de nálunk divat csirkemellet adni a saláta mellé. A csirkés cézár salátához csíkozzunk fel csirkemellet, amelyet sózzunk, borsozzunk, és egy kevés olajon pirítsun-grillezzünk meg, majd halmozzuk salátára.
A cézár salátához fogyasszunk egy könnyű rozét, vagy sillert.