Hozzávalók:
A grillázskrémhez:
Elkészítése:
Készítsünk a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon kakaós piskótát.
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük,kb 5-6 perc elektromos keverővel,majd hozzá keverjük a kakaóporral elkevert lisztet. Öntsük papírral fedett tepsibe, és akkora lapot kenjünk belőle, amekkora az ostyalapok mérete. Én, 25×39 cm-es tepsibe tettem a kakaós masszát és az ostyalapokat méretre szabtam a rétegezésnél.
180 °C-os sütőben süssük 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.
A grillázshoz a cukrot egy serpenyőben olvasszuk meg, keverjük hozzá a darált diót, hagyjuk még fél percig a lángon (kevergessük!), majd öntsük ki egy sütőpapírra, tegyünk rá egy másik sütőpapírt, és nyújtófával nyújtsuk ki olyan laposra, amennyire tudjuk.
Hagyjuk teljesen kihűlni, aztán késes aprítógéppel, nyújtófával vagy mozsárral törjük teljesen apróra.
Húsdarálón finom szemcsésre daráltam át,akár kávédarálón is meg lehet tenni ezt a műveletet,ha már apróra törtük.
A margarint a porcukorral és a rummal habosítsuk ki, és adjuk hozzá az apróra tört grillázst. A piskótára kenjünk egy adag krémet, erre helyezzük az ostyalapot, majd így rétegezzük tovább, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Hűtőben dermesszük, majd másnap szeleteljük.