Hozzávalók:
Húshoz:
Tzatziki:
Pita:
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel.
Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már.
A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, a burgonyát hasábokra vágjuk. Elkészítjük a Tzatziki mártást. Az uborkát lereszeljük a héjával együtt.
Picit megsózzuk, hagyjuk, hogy levet eresszen és kicsavarjuk. Hozzákeverjük a joghurthoz, majd adunk hozzá 3-4 gerezd áttört fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, kb. egy teáskanálnyi citromlevet és ugyanennyi olíva olajat keverünk hozzá. Az egészet jól összedolgozzuk, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jöhet a pita elkészítése.
A hozzávalókat összegyúrjuk, 8-10 gombócot formálunk belőle és a duplára kelesztjük.
Ha megkeltek, egyenként kinyújtjuk őket, és letakarva még 15 percet kelesztjük. Egy felmelegített serpenyőben (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe) a villával megszurkált pita mindkét oldalát világosra sütjük.
A kész pitának puhának kell lennie, hogy könnyen fel lehessen tekerni, ezért konyharuhával letakarjuk fogyasztásig.
Összeállítjuk tálaláshoz az ételünket.
A pitákat megkenjük a tzatziki mártással, elosszuk rajtuk a zöldségeket, a húst, és a külön kisütött hasábburgonyát, majd tölcsér alakúra feltekerjük, alufólia segítségével.