Csirkemájjal töltött dagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemájjal töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésdagadó
  • 3 db főtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 db szikkadt zsemle
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • petrezselyemzöld
  • kevés tej

Elkészítése:
A zsemlét tejbe áztatjuk. A májat, főtt tojást, petrezselyemzöldet felaprítjuk. A zsemléket jól kinyomkodjuk és hozzáadjuk az apróra vágott keverékhez. 1 nyers tojást beleteszünk, majd ízlés szerint fűszerezzük. A dagadóba lyukat vágunk és megtöltjük a töltelékkel. Hústűvel rögzítjük.
Egy tepsit kiolajozunk, a húst belefektetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarva 1 óra alatt készre sütjük. Ha megsült, az alufóliát eltávolítjuk és még 5-10 percig szép pirosra sütjük.