Bátaszéki rizses hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bátaszéki rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 2 csomag gyorsrizs
  • 1 üveg gomba
  • 0,5 üveg lecsó
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • 4-5 szelet lapkasajt

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a kockára vágott húst.

Beletesszük a lecsót, gombát és befűszerezzük. Felöntjük vízzel és puhára főzzük.

A rizst sós vízben megfőzzük. Amikor minden megfőtt, egy tepsibe öntjük.

Jól összekeverjük, meglocsoljuk tejföllel és ráhelyezzük a sajtot. Sütőbe toljuk és átsütjük.