Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, félretesszük. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olajat, és megpirítjuk rajta a mogyorót vigyázva arra, hogy nehogy megfeketedjen. Amikor kész, kivesszük a serpenyőből és félretesszük. A maradék olajat is a serpenyőbe tesszük, felforrósítjuk, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, majd beletesszük a csirkemell felét és megpirítjuk. Amikor a hús darabok kezdenek szétválni, hozzárakjuk a másik felét is. Magas lángon gyakran megkeverve kb. 10 percig főzzük. A vízhez hozzákeverjük a cukrot, a gyömbért (aki csípősen szereti, picit többet is tehet hozzá) és a szójaszószt.
Hozzáöntjük a húshoz a mogyoróval együtt, megkeverjük és letakarva, lassú tűzön pároljuk pár percig. Amikor a szósz besűrűsödött és a mogyoró sem ropog, elzárjuk a lángot és kész is van. Hosszú szemű rizzsel tálaljuk.
Sztori: Harmadik évfordulónkra kerestem egy receptet az ünnepi vacsorához. A párom nem hajlandó zöldséget enni, hagymát is csak akkor, ha nagyon szét van főve. Ezért gondoltam erre a klasszikus kínai ételre. Kicsit megváltoztattam az eredeti receptet, de nekünk nagyon ízlett.