Hozzávalók:
Elkészítése:
A 10 tojásfehérjét kemény habbá verjük 10dkg cukorral. Egy másik edénybe a 10 tojás sárgáját kimixereljük 10dkg cukorral. Az 5 habport is elkészítjük a tasakon előírtak szerint (vizet ne használjunk soha!). Ha karamellásat szeretnénk akkor a habtejszínből elveszünk 2dl-t. Megpörkölünk 10dkg cukrot és felöntjük a habtejszínnel, lassan kevergetjük és ha felolvadt a cukor egy teáscsészébe öntjük és a fagyasztóba tesszük, hogy jól kihűljön! Majd végül a habtejszínt is felverjük és a végén beletesszük a 10dkg porcukrot.(csak akkor kell a porcukor ha a habtejszín cukor nélküli). Egy jó nagy edénybe beleöntjük az előkészített hozzávalókat és kézi habverő segítségével lassan összekeverjük. Előkészítsük a műanyag dobozkákat, amibe szétosszuk a kapott masszát. Ez a mennyiség 6 liter! Amikor szétosztottuk a mennyiséget ízlés szerint ízesítjük. A csokishoz a főzőcsokit felolvasszuk és úgy öntsük bele. A banánoshoz a banános csokikat összedaraboljuk apróra és még hozzáadunk 1 evőkanál banáneszenciát. Az instant kávéshoz előbb csak egyet tegyünk és próbáljuk meg, ha erőseb ízt szeretnénk akkor adjuk hozzá a másik tasakot is. A gyümölcsös ízhez tetszés szerint a üdítőitalpornak a felét tegyük mert nagyon savanykás lesz! A karamelláshoz a lehűtött karamellt öntsük, hagyhatunk egy kiskanálnyit a tetejére locsolni. Ha mindet elkészítettük és összemixereltük tegyük a fagyasztóba. 6 óra minimum kell, hogy megfagyjon. A csokiöntethez 10dkg főzőcsokit felolvasztunk 1,5dl étolajjal és simára kikeverjük. Ha sűrű adjunk hozzá még olajat, hogy egész folyós legyen(a főzőcsokitól is függ mennyi olaj kell bele!!). Nagyon kiadós és a gyerekek mindig új ízeket próbáltatnak ki, és persze segítenek az elkészítésben!