Frankfurti leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg virsli
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • ételízesítő
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk majoránna
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • étolaj

Elkészítése:
A káposztát, burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, majoránnát, megszórjuk a paprikával. Beletesszük a káposztát és a burgonyát majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá és puhára főzzük. Ha a burgonya és a káposzta is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. A virsli karikákat kevés olajon átpirítjuk és a leveshez adjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!