Zsebes karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zsebes karaj

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli hosszú karaj
  • bors
  • magyaros fűszerkeverék
  • bacon
  • sajtszeletek
  • kolbász karikák
  • pirospaprika szeletek
  • vöröshagyma karikák

Elkészítése:

A húst elkezdjük felszeletelni, de ne vágjuk át teljesen. Csak “zsebeket” vágjunk bele. Csak vágjuk be.

Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap a zsebeket megtöltjük a kolbásszal, sajttal, paprikával és hagymával és a szalonnával.

Csak 1-1 szelet, karika fér bele. Minden zsebet így töltünk meg. Hústűvel összefogjuk az egészet és cserépedénybe vagy tepsibe helyezzük.

Ha tepsiben sütjük akkor alufóliával takarjuk le, ha cserépedényben akkor annak a tetejével fedjük be.

Toljuk forró sütőbe és süssük puhára, majd ha már puha fedő és fólia nélkül pirítsuk meg.