Csípős halszeletek sörtésztában

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csípős halszeletek sörtésztában

Hozzávalók:

  • 80 dkg halfilé
  • 1-2 ek csípős paprikakrém
  • 1/4 kg liszt
  • bors
  • 1 db tojás
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ü sör (fél l)
  • sütéshez olaj

Elkészítése:
A halfilét felszeleteljük,sózzuk és mindkét oldalát megkenjük paprikakrémmel, majd 1/2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.


Ezután elkészítjük a sörtésztát. A lisztet,tojást,pirospaprikát,sót,kevés őrölt borsot a sörrel csomómentesre keverjük. Sűrű palacsintatészta állaga legyen,(nem kell az egész üveg sör,közben a szakács is ihat egy pohárral). A halszeleteket megforgatjuk lisztben, majd a tésztába mártjuk és forró olajban hirtelen kisütjük. Krumplipürét és kovászos uborkát ajánlok mellé. Jó étvágyat!

Sztori: Gyors improvizálásnak köszönhetem ezt a receptet.Magyar vendégek érkeztek hozzánk és “magyarosan” elkészített halat ettek volna.Utólag kiderült,mindenki megelégedésére!