Baconos virsli szezámos bundában

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Baconos virsli szezámos bundában

Hozzávalók:

  • 1/2 kg mirelit leveles tészta
  • 6 db virsli
  • 12 szelet bacon
  • 15 dkg trappista
  • 1 tojás
  • szezámmag

A mártogatóshoz:

  • 1 dl ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db chili paprika

Elkészítése:
A tésztát felengedjük, ha nem lapokban van akkor vékonyra kinyújtjuk és 6 téglalapot vágunk belőle a virsli hosszának megfelelően. A hagymát és a chilit apróra vágjuk. A virsliket hosszában bevágjuk. A nyílásba vékony sajtszeletet teszünk és a virsliket 2-2 szelet baconbe csavarjuk. A betekert virsliket a tésztalapokba göngyöljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert egész tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal. Sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük. A szószhoz: A ketchupot elkeverjük a mustárral, az apróra vágott hagymával és chilivel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!