Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát, paprikát, paradicsomot kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk.
A szalonnával, egy fej vöröshagymával, egy kanál pirospaprikával, 3 db paprikából, 2 db paradicsomból és a 4 db tojásból tojásos lecsót készítünk és hagyjuk kihűlni. A maradék hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, őrölt köményt, 1-1 db kockára vágott paprikát és paradicsomot. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel. Sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Amíg a pörköltalapunk párolódik, betöltjük a csirkemelleket. Mindegyik hússzeletre tojásos lecsót halmozunk, felgöngyöljük és szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket a pörköltalapba tesszük és kb. 30-40 percig főzzük fedő alatt, az elpárolgott vizet pótoljuk. Időnként óvatosan forgassuk meg a tekercseket. A húst kiemeljük és a pörköltlevet a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A csirkemelleket kicsomagoljuk, felszeleteljük és a paprikás mártással tálaljuk. Készíthetünk köretnek galuskát, főtt tésztát, rizst vagy burgonyakrokettet. Jó étvágyat kívánok hozzá!