Trifle

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Trifle

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 cs babapiskóta korong
  • 1 dl marcipános tejszínes likőr (de bármilyen más likőr is megteszi)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek málnadzsem
  • gyümölcsök ízlés, és idény szerint

Elkészítése:

Az első, azaz a legalsó réteg a babapiskóta. Szépen a tál oldalát kirakjuk körben, az alját pedig kibéleljük a piskótával, amit leöntünk alkohollal.

A málnadzsemet egy pici vízzel hígítjuk, hogy könnyen lehessen dolgozni vele, és a tál szélénél a piskóták tetejét körbelocsoljuk vele, az a jó, ha jól lecsorog a tál oldalán, szépen mutat kívülről.

A második réteg a gyümölcs.

Szeleteljük fel a gyümölcsöket, rendezzük el a szeleteket szintén a tál oldalán, a többit pedig rakjuk a középen lévő piskóta tetejére. Jöhet a harmadik réteg a tejfölös krém.

A tejfölt kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Addig ismételjük a rétegezést, amíg van hely a tálban. A legfelső réteg a díszítés, amit tálalás előtt kivitelezünk.