Hozzávalók:
Elkészítése:
A virslit lebőrözzük. A juhbelest nem. Beleszurkáljuk a spagettit, majd forró vízben feltesszük főni. Egyszerre főnek meg, tehát nem lesz probléma sem a spagetti, sem a virsli állagával. Az előkészített alapanyagokból közben elkészítjük a ragut. Az általam felsorolt alapanyagok, csak tájékoztató jellegűek, mert mindenki saját ízlése, és az évszaknak megfelelően egyénre formálhatja. A ragu elkészül mire a tészta, és a spagetti megfő.
Sztori: Láttam néhány hete egy képet a neten, és felpörgette az agyamat. Voltak ugyan kétségeim, de ha az ember gyereke hosszan él kétségein rágódva, előbb utóbb belehülyül. Mára volt tervezve, hogy megoldom a problémát. A legnagyobb gondom azzal volt, milyen lesz a virsliben főtt spagetti állaga. Kissé bátortalan voltam, ezért ma kis tételben végeztem el a kísérletet. Hurrá! Sikerült! A virsli szépen megfőtt, ugyanannyi idő alatt mint a benne lévő tészta. A ragu könnyebb volt, mert tegnap csináltam ajvárt, így valamit ki kellett találnom, hogy összhangban legyen a tésztával, és a virslivel.
Így készült: A virslit 2 cm-es darabokra vágtam, a spagettit félbe törtem, és beledugdostam a virslibe. Könnyebben boldogulunk, ha a virslit leteszem a vágott felével, és csak felülről dugom bele a virslit. Később át lehet fűzni. Forrásban lévő vízben főztem, addig míg a tészta meg nem főtt. Addigra a virsli is elkészült.
Közben elkészítettem a ragut. Batonra vágott sárgarépából, bébi fokhagymából, (helyettesíthető apróra vágott fokhagymával) meghámozott paradicsomból, felszelt paprikából. A répával kezdtem, forró napraforgó olajon. Megsóztam kicsit. Bele a fokhagymát, és a hámozott paradicsomot, később a paprikát, kevés friss bazsalikomot, petrezselyem zöldet. a tegnap készült ajvárból is került rá 2 evőkanálnyi. Pici friss borsot tekertem rá, és megkóstoltam. Úgy döntöttem: Isteni!