Krémsajtos brownie

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Krémsajtos brownie

Hozzávalók:

  • 150 g margarin
  • 220 g keserű csokoládé
  • 70 ml olaj
  • 280 g cukor
  • 4 tojás
  • 115 gr liszt
  • vanília esszencia
  • 1/2 teáskanál sütőpor

A sajtkrémhez:

  • 170 gr Philadelphia sajt
  • 120 gr cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • Vanília esszencia

Hozzávalók:

Tepsi méret: kb 20×30 cm.

Az első lépésben olvasszuk meg a csokoládét, az olajat és a margarint egy vastag aljú serpenyőben, alacsony lángon. Miután megolvadt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát, majd keverjük jól össze.

Verjük fel a 4 tojást, de nem túl sokáig, majd adjuk hozzá a csokoládés krémet, miután kihűlt, és keverjük össze. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet.

A sajtkrémhez keverjük össze az összes hozzávalót, amíg homogénné válik.

Egy magasabb falú tepsiben, sütőpapírral bélelve, öntsük bele a csokoládés keverék kétharmadát, majd egy kanállal osszuk el a sajtkrémet az egész felületen.

Öntsük rá a maradék csokoládés keveréket, és egy kés segítségével óvatosan keverjük össze, de csak a felületen, hogy márványos hatást érjünk el.

Tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük tűpróbáig.