Hozzávalók:
Alap:
Alá:
Krém:
Elkészítése:
Egy nagy gáztepsi aljába kókuszreszeléket szórunk. Nem kell sok, a lényeg, hogy teljesen befedje.
Az alaphoz a lisztet és a cukrot egy edénybe mérjük és kis adagokban hozzáadva a tejet csomómentesre keverjük a masszát. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a vaníliás cukrot és a vajat, majd addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.
A vaníliás masszát a kókuszreszelékre simítjuk egyenletesen, majd hagyjuk kihűlni teljesen.
A jól behűtött tejszínt felverjük majdnem teljesen, majd hozzáadjuk a lekvárt is és teljesen kemény habbá verjük.
A lekváros habot rásimítjuk a vaníliás alapra egyenletesen, majd 12 egyenlő részre vágjuk. A szészeket egyenként feltekerjük. Ne ilyedjünk meg, kissé törik a massza tekerés közben, de ha feltekertük, akkor párszor görgessük meg a maradék kókuszreszeléken és nyoma sem marad annak, hogy megtört volna!
Díszíthetjük levárcsíkokkal és már tálalhatjuk is.