Hozzávalók:
Tészta:
Gesztenyés krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180°C-ra. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor 3/4-ével, majd a tojás sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. A sárgáás keveréket és a sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverem a fehérjéhez. A keveréket sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és kb fél óra alatt készre sütjük. Közben elkészítjük a pudingot krémet a csomagolás alapján, majd belekeverjük a gesztenyemasszát. Ha megsült a piskóta, 3 részre vágjuk. A felső részt háromszögekre vágjuk, a középsőnek kivágjuk a közepét úgy hogy a széléből 2 ujjnyi széles rész maradjon, az alját nem bántjuk. :)
Egy közepes méretű fém tálat veszünk elő, és a háromszögekre vágott piskótát szorosan belehelyezzük. A gesztenyés krémből egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A többit kettéosztjuk és az egyik részét a tálba öntjük, majd rátesszük a piskóta közepét. Végül a krém másik felét is beleöntjük, és rátesszük a piskóta alját. 1-2 órára hűtőbe tesszük, de lehet egy éjszakára is. Ha lehűlt, kiborítjuk a tálból és a maradék krémmel és habtejszínnel díszítjük. A tetejére gesztenyemasszából golyókat gyúrunk és kakaóporba hempergetjük, majd a torta tetejére helyezzük.