Brownie keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Brownie keksz

Hozzávalók:

  • 130 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 2 nagyobb tojás
  • 250 g cukor
  • 130 g finomliszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 2 csipet só

Elkészítése:

A vajat és a csokit vízgőz felett összeolvasztjuk, majd félretesszük.

A tojásokat és a cukrot robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a csokis-vajas részt és összedolgozzuk. Ezután a masszához adjuk a szárazanyagokat (liszt, kakaópor, sütőpor és só), majd sima masszává dolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanállal kiadagoljuk a masszát vagy habzsákba töltjük és úgy adagoljuk ki.

Hőlégkeveréssel, 160 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a sütőből és a tepsin még hagyjuk kb 10 percig hűlni, mert még melegen puha, kissé képlékeny.