Hozzávalók:
Tészta:
Csokikrém:
Elkészítése:
A dagasztó tálba belemorzsolom az élesztőt és beleteszek egy ek cukrot, majd a melegített tej felét. A dagasztótálat forgatva feloldom az élesztőt a cukorral.
A feloldás után nagyon enyhén bemelegített sütőbe teszem. A kovász pár perc alatt elkészül. Ráteszem a konyhamérlegre és belemérem a lisztet, beleteszem a tojássárgáját, sót, valamint belereszelem a citromhéjat, végül a maradék cukrot.
Alaposan kidolgozom, végül hozzáteszem a felolvasztott margarint (ettől lesz jó foszlós).
Kidolgozom, amíg a tészta felveszi a margarint és az éppen bemelegített, langyos sütőbe teszem kelni.
A tésztát szétválasztom miután megkelt. Az egyik felét újra kidolgozom a kakaóporral.
Amíg a tészta kel, addig margarinnal kikenem a sütőformát és liszttel meghintem.
Egy kis tálkába beteszek kis margarint és felolvasztom. Beleteszem a csokit és megvárom amíg magától elolvad, majd újra egy pillanatra a mikróba teszem, hogy folyékony legyen. Ezután beleteszem a kakaóport és alaposan összekeverem.
A megkelt tésztákat kettévágom. A sütőformába teszek egy fehér tésztát, majd mellé egy kakaósat. Ezt megismétlem. Végül hagyom kelni a tésztát, addig a sütőt előmelegítem 200 fokra.
A sütőformában lévő tésztát lekenem vízzel (ettől lesz ropogós). A megkelt tésztát betolom a sütőbe és szép pirosra sütöm.
Miután a kalács elkészült a csokiszószt kocsonyás állagúra hevítem (elég rátenni a friss sütire). A formából kivett kalácsot a csokikrémmel körbekenem.