Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Piskóta:
Töltelék:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját és végül a lisztet.
Egy 20*30 cm-es nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha margarint és kikeverjük. Annyi kávét adunk hozzá, hogy egy jól kenhető krémet kapjunk, végül hozzáöntjük a rumot és jól összekeverjük.
A megsült, kihűlt piskótát szilvalekvárral lekenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, melyet egyenletesen elosztunk. A szögletet kekszet kávéba mártjuk és sorban a töltelékre rakjuk.
A tortabevonót/csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk és a kekszek tetejét bevonjuk, majd ízlés szerint csokoládéforgáccsal dekoráljuk.