Hagymás, sajtos csirkecombok

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hagymás, sajtos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db alsó comb
  • 5 db felső comb
  • 7 szem közepes burgonya
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 nagyobb lila hagyma
  • 2 tasak szárnyas fűszersó
  • Ízlés szerint reszelt sajt
  • Olaj

Elkészítése:

A combokat megmosom, megtisztítom. A burgonyát szép egyforma karikára szeletelem.

A tepsibe olajat öntök, persze nem túl sokat. Beleteszem a karikára szeletelt burgonyát, és egy kicsit megsózom.

A burgonyaágyra ráteszem a csirkecombokat, és a fűszersóval mindkét felét befűszerezem.

Félbevágom a hagymákat, majd szeletekre vágom, és kézzel szétmorzsolva rászórom a csirkecombok tetejére.

Előmelegített sütőbe, fólia alatt puhára párolom, majd a fóliát levéve addig sütöm, hogy a bőre szépen ropogósra piruljon.

Mikor már majdnem kész van, ráreszelem a sajtot a tetejére, és addig sütöm még, hogy a sajt szépen ráolvadjon a csirkékre.

Csemege uborkával tálalom.

Sütési idő 1 óra,180-200 fokú előmelegített sütőbe.

Jó étvágyat!

Sztori: Egy nagyon egyszerű, olcsó étel, ami különösen nagy szakács technikát nem igényel, hamar elkészíthető, és nagyon finom!