Hozzávalók:
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a rizst és a vaníliás cukrot, cukrot, majd puhára főzzük.
6-7 db sárgabarackot összeturmixolunk és a forró rizshez keverjük.
3-4 ek vízzel kikeverjük a pudingot és lassú tűzön a rizshez keverjük,majd még 2 percig folyamatos kavargatás mellett felforraljuk.
Tortaformába öntjük és félbe-/negyedbe vágott sárga barackkal kirakjuk a tetejét. Mikor már langyos, felverjük a tejszínhabot és a torta tetejét díszítjük vele.
Ha marad,akkor a tejszínhabra is tehetünk sárgabarackot díszítésként. Hűtőbe tesszük 1,5-2 órára.
Melegen is tálalható,de akkor kevésbé szeletelhető.
Őszibarackkal, reszelt almával, banánnal.. .szinte bármely gyümölccsel elkészíthető.
Nagyon finom,hűsítő desszert és nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt.
Forró nyári napokra kitűnő.