Talléros piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Talléros piskóta

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 24 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg darált dió
  • 0.5 csomag sütőpor

Krém:

  • 0.5 l tej
  • 2 csomag vanília puding
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 egész margarin

Elkészítése:
A piskótához a hozzávalókat össze keverjük, majd gáztepsibe megsütjük. A krémhez a 0.5 liter tejet és a 2 csomag pudingot megfőzzük, majd néha-néha megkeverve kihűtjük. A cukrot és a margarint habosra verjük robotgéppel és hozzáadjuk a már kihűtött pudingot.
A kapott krémet a kihűlt piskótára egyenletesen felkenjük.

A tetejére kávés rumba forgatott piskóta tallérokat teszünk, majd meghintjük kakaóporral vagy csokireszelékkel.

 

Sztori: Ügyeljünk rá, hogy a tallérok körülbelül egyforma nagyságúak legyenek, mert eltolhatja a sort és a süteményünk ferde lesz!