Petrezselymes rakott fasírt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Petrezselymes rakott fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka darált hús
  • fél cs mirelit hasábburgonya
  • 5 szelet rozskenyér
  • tej
  • fokhagymakrém (tubusos)
  • ételízesítő
  • 2 tojás
  • 2 kis doboz tejföl
  • 5 főt tojás
  • 2 paradicsom
  • 5 db 2 cm-es gomba
  • 2-3 szál petrezselyem

Elkészítés:
Beáztatjuk a rozskenyereket a tejbe, félig megfőzzük a mirelit hasábkrumplit, majd leszűrjük, majd összeaprítjuk a petrezselymet. Az 5 tojást keményre főzzük. Ezután az ázott rozskenyeret, a darált húst, fokhagymakrémet, 2 nyers tojást, ételízesítőt összekeverjük.
Kör alakú tepsibe tesszük, a tetejére nyomkodjuk a gombákat, megsütjük. 190°C-on légkeveréses sütőben 35 percig sütjük.
Majd ha kihűlt, rászeljük az 5 tojást, illetve a paradicsomokat. Ezután rákenjünk a tejfölt. Ha teljesen kihűlt az étel, szeleteket vágunk belőle. Fogyasztható ketchuppal vagy barbecue szósszal.