Csirke tócsni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirke tócsni

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 375 ml joghurt
  • 15-20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • só, bors
  • sütéshez olaj

Elkészítése:

A csirkemellet apró kockára vágjuk. Kevés zsiradékon egy serpenyőben fehéredésig sütjük, majd félretesszük.

Összekeverjük a joghurtot, tojásokat, lisztet és a fűszereket. A masszába egyébként reszelhetünk sajtot is, azzal is nagyon finom. Hozzákeverjük a már kihűlt csirkehúst.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és amikor már forró, kanállal halmokat teszünk bele, majd kissé lelapogatjuk. Néhány perc alatt elkészül, óvatosan megforgatva a másik oldalát is megsütjük.

Papírtörlőn lecsepegtetve már fogyasztható is. Akár mártogatóssal, mi ezúttal burgonyapürével és uborkasalátával tálaltuk.