Hozzávalók:
Piskóta:
Töltelék:
Krémhez:
Elkészítése:
Az almákat meghámozom és nagylyukú reszelőn lereszelem,kinyomkodom a levét alaposan.Tepsibe sütőpapírt teszek és elosztom rajta az almát,majd megszórom kevés fahéjjal.
A piskótához: tepsi méret:35*23.
Az 5 egész tojást a cukorral, sóval elektromos habverővel addig keverjük míg könnyű habos krémszerű anyagot nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (minimum 3 szorosára nő a térfogata),nekem a régi gépemmel kb 15 percbe telik.
A kakaóport 2 részletben beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is (nem tettem bele lisztet és így is remek piskótám lett,de aki akarja készítheti hagyományosan lisztel is). Az almák tetejére öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon nekem 15-20 perc alatt sült meg.
A piskótát kiborítom a tepsiből, lehúzom róla a papírt és az almás része lesz felül.
A krémhez kevés tejben elkeverem a pudingporokat és a sót.
A cukrot lábasba teszem, öntök rá fél deci vizet, majd folyamatos kavargatás mellett aranyszínűre karamellizálom. Ráöntök 1 deci meleg tejet (fröcskölni fog) és addig kavargatom míg felolvad a karamell. Felolvadt hozzáöntöm a többi tejet, utána a pudingporos tejet is és besűrítem. Kihűtjük majd belekeverjük a vajat is.
A piskótát formába teszem és ráöntöm a pudingot.Dermedni hagyom, hideg helyre teszem,tetejét megszórom kakaóporral.De aki még halmozni szeretné az élvezeteket habtejszínt is tehet a tetejére,úgy még finomabb :)