Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
Elkészítjük az égetett tésztát.
A vizet a margarinnal, cukorral, sóval felforraljuk és hozzáadjuk a lisztet. Egy nagyon sűrű masszát kapunk. Folyamatosan kevergetjük 2-3 percig pirítjuk.
Egy tálba kiborítjuk és az 5 tojást egyenként hozzá adjuk. Minden tojást alaposan keverjünk el a tésztába.
Habzsákba töltsük bele. A sütőpapírral kibélelt tepsibe spirál alakot nyomunk.
Előmelegített 190 fokos sütőbe 20 percig, majd ha letelt a 20 perc letekerjük a hőfokot 160 fokra és újabb 20 percig sütjük. A sütőajtót nem szabad nyitogatni a sütés alatt mert a tészta összeesik.
Ha ez kész készítünk még egy spirál alakú tésztát és ezt is megsütjük. A maradék tésztából diónyi halmokat pakolunk a tepsibe és az előzőkhöz hasonlóan megsütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet.
A cukor felét felverjük a tojásfehérjével kemény habbá.
A pudingport a cukorral és pici vízzel csomómentesre elkeverjük, majd a maradék vízzel felrakjuk főzni. Mikor besűrűsödött még egy percig főzzük majd hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét. Óvatosan kevergetve főzzük még 1 percig.
A kész krémet osszuk el 3 felé. Az első adagot az egyik spirálformájú tésztára kenjük, majd erre rárakjuk a másik spirálformát. Erre rákenjük a krém másik részét és a tejszínhabot.
A 3 rész krémet a fánkokba töltjük bele, erre a krémre még tejszínhabot nyomunk, majd a torta tetejére pakoljuk őket.
A páromnak nagyon ízlett a képviselőfánk, Azért gondoltam, hogy megcsinálom a képviselőfánk tortát is.