Oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Oroszkrém torta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 8 tojás sárgája
  • 40 dkg cukor
  • 8 evőkanál meleg víz
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 8 tojás felvert habja

Töltelék:

  • 2-3 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 1 cs vanília ízű pudingpor

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló

Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral és a meleg vízzel kikeverjük.Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és a tojás felvert habját. Torta formában megsütjük. Ha kihült 3 részre vágjuk.
Töltelék: A habtejszínt a habfixáló porral habbá verjük, majd ehhez hozzákeverjük a vaníliás pudingport. A kész vaníliás habos krém 2/3-val megtöltjük a tortalapokat, 1/3 részével bekenjük a tortát.
Tetejét a 3 dl habbá vert habtejszínnel díszítjük, amibe szintén habfixálót keverünk. Ízlés szerint díszítjük.