Hozzávalók:
Elkészítése:
2 külön edényben kevés olajat hevítettem.
Az egyikben megpirítottam a rizst, a másikban megdinszteltem a felkockázott hagymát.
Ha a rizs már szépen megpirult, akkor felöntöm az alaplével, hogy ellepje és hagyom főni, puhulni. Néha-néha megkeverem, hogy ne tapadjon le és készre főzöm.
A hagymát megszórom pirospaprikával és felöntöm kevés alaplével. Összekeverem, majd hozzáadom a felkockázott/ csontról lefejtett húst és tarját. Pár percig kevergetve főzom és ha szügséges, akkor ízesítem. Hozzáadom a zöldséget majd hagyom tovább főni. Pici alaplével még felöntöm, ha szügséges.
Ha már puha a rizs és a zöldség is, akkor a rizst a húshoz keverem. Jól összekeverem, majd a tűzről levéve, lefedve hagyom még pihenni pár percig. A rizs szépen magába szivja a fölösleges vizet és az ízek is összeérnek.
Reszelt sajttal tálalom.
Gyors, egyszerű és a vasárnapi ebédről maradt húst remekül fel lehet használni, így nem megy kárba.