Hozzávalók:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat keverjük el egy nagyobb tálban, majd adjuk hozzá a tojást, olvasztott vajat és a mézet. A hozzávalókból gyúrjunk szép sima tésztát, csomagoljuk be folpackba és rakjuk a hűtőbe 60 percre vagy egy éjszakára.
Enyhén lisztezzük meg a gyúródeszkát. Vegyünk el a tésztából kisebb darabokat, nyújtsuk ki maximum fél centi vastagra, majd tetszőleges sütemény kiszúróval szaggassunk formákat a tésztából.
Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük a formákat és 180 C°-ra előmelegített sütőben (alul-felülsütés), pontosan tíz percig sütjük.
A linzer díztéséhez a porcukrot, keményítőt keverjük ki a tojások fehérjével szép sima masszává. Tegyük habzsákba vagy levágott sarkú zacskóba, majd színezzük meg az ételfestékkel (beletesszük a festéket a zacskóba és jól összenyomkodjuk, utána végjuk le a sarkát).
A színes cukormázzal ízlés szerint díszítsük a linzereket.
Ebből a tészta mennyiségből akár 100-150 db süti lesz, a forma nagyságától függően.