Pavlova torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Pavlova torta

Hozzávalók:

  • 8 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 8 dkg darált mogyoró

A krémhez:

  • 10 dkg málna
  • 25 dkg mascapone sajtkrém
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:
A sütőt 100 fokra előmelegítjük. 8 db tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd fokozatosan hozzáadjuk a 30 dkg kristálycukrot, és a 2 evőkanál étkezési keményítőt, majd a darált mogyorót. (Én egy pite formában készítettem, beleöntöttem, és kb. 50-60 percig sütöttem).
Miután megsült, hagyjuk kihülni, ezután a krémet elkészítjük, úgy, hogy a habtejszínt felverjük nagyon keményre, és hozzáadjuk a mascaponét és a porcukrot. Ezután a gyümölcsöt ráhelyezzük.