Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A krémekhez:
Csokimáz:
Elkészítése:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a darált diót, végül a sütőporral elkevert lisztet és zsemlemorzsát is.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kész, kifordítjuk a formából és levesszük róla a papírt, majd kihűtjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd csomómentesre keverjük a tejjel. Egy edényben folytonos keverés mellett felforraljuk és besürítjük. Néha megkeverve kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint.
A krémet elfelezzük és az egyik felébe kakaóport keverünk.
A csokimáz alapanyagait összekeverjük és alacsony hőmérsékleten összefőzzük.
Végül összeálitjuk a sütit: a diós lapra kenjük a sárga krémet, ezt befedjük vaníliás cukrral elkevert tejben áztatott háztartási keksszel. A kekszre rásimítjuk a kakaós krémet, majd erre újból egy réteg keksz kerül.
A tetejét bevonjuk a mázzal és pár órára hűtőbe tesszük.