Hozzávalók:
Elkészítése:
A sárgarépákat mwgmossuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk.
Az olajat egy 2 literes edényben a vajjal összeolvasztjuk, majd a mézet hozzáadjuk és sűrű kavargatások közepette habzásig karamellizáljuk. Ekkor hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a narancs héját.
Picit átforgatjuk, aztán a felaprított répát adjuk az illatos alaphoz, amire rácsorgatjuk a narancs levét. Fedő alatt 20-25 perc alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult a répa, akkor egy botmixer segítségével pürésítjük. Még forrón visszahelyezzük a tüzhelyre és sózzuk, borsozzuk.
Újraforrás után hozzáadjuk a tejszínt, majd vigyázva, hogy le ne égjen, folyamatosan kevergetjük, míg fel nem forr.
Ha túl sűrű lenne az ízlésünknek, akkor víz hozzáadásával hígíthatunk az állagán, ám ilyen esetben ellenőrízni kell az ízét. Ha szükséges, akkor utánfűszerezzük.
Ha elkészült, akkor forrón tálaljuk. Levesbetétként adhatunk hozzá pirított magvakat.
Igazi lélekmelengető őszi leves, fennséges illatokkal.
Jó étvágyat!
Amennyiben valaki ételallergiában szenved, a tejszín elhagyható, helyette alaplé használható.