Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajat és a vajat egy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a karikázott póréhagymát, fokhagymát és dinszteljük üvegesre együtt az egészet.
Adjuk hozzá a feldarabolt tököt, gyömbért, sózzuk majd engedjük fel a zöldség alaplével. Ha szükséges, akkor vízzel pótoljuk. A lényeg, hogy a tököt ellepje a folyadék.
Ha megpuhult a tök, akkor levesszük a tűzhelyről, beledobjuk a zsályát és a fűszereket, majd összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és újra felforraljuk.
Közben kifőzzük a tésztát. A tészta főzőlevével lehet hígítani a szószt ha sűrű lenne.
Én most friss zsályával, reszelt parmezánnal és pirított, sózott tökmaggal kínáltam.
A sütőtök egyik ajándéka az őszi időszaknak, változatos ételek készülhetnek belőle. Tésztaszószként is jól müködik.