Hozzávalók:
Mini lepényhez:
Elkészítése:
A felforrósított olívaolajon megdinszteljük a felkarikázott újhagymát, rátesszük a felaprított répát, krumplit, majd a cukkinit.
Jól összeforgatjuk, ráteszünk 2 gerezd zúzott fokhagymát és sózzuk. Annyi vizet vagy zöldségalaplevet teszünk rá, hogy ellepje. Lefedjük és megpároljuk. Kb 10 perc alatt kész is.
Botmixerrel pürésítjük és hozzáadunk egy maréknyi friss bazsalikom levelet ( már az illata meghozza az étvágyat), majd visszatesszük a tűzre és hígítjuk vízzel. Belekeverünk 1 dl habtejszínt, csipet chili, majd ha felforrt, elzárjuk alatta a lángot.
A mini lepényhez az élesztőt egy csapott mokkáskanálnyi kristálycukorral fél dl tejben felfuttatjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, a sót és elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Összekeverjük, majd kézzel, langyos vízzel összedolgozzuk. Hozzáadunk egy evőkanál olívaolajat is és lefedve duplájáre kelesztjük.
A megkelt tésztát lívaolajjal megkent sütőpapírra tesszük.
A feltéthez mindig azt használok, ami van itthon. Most feta sajtot, mozzarellát, illetve két db háromszög sajtot használtam, illetve 3 db koktél paradicsomot és bazsalikomot. 200 fokos sütőben készre sütjük.
Lehet enni mini mozzarellával, pirított kenyérkockával, de én most mini lepénnyel kínáltam.