Hozzávalók:
Elkészítése:
A sertészsíron megpirítom a felaprított vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymákat. Ezután beleteszem az apró kockákra vágott húsos szalonnát, majd a zsírjára sütöm. Ezt kb. 2l vízzel felöntöm, majd beleteszem a felkockázott krumplit. Mikor a burgonya már félig megfőtt beleteszem a felkarikázott virslit. Amikor minden összefőtt, megsózom és behabarom a lisztes tejföllel. Ezután tárkonyt szórok rá és jól összeforralom. Amikor már lekapcsoltam a gázt, belerakom a fehérbor ecetet, ettől lesz pikáns az íze (én kb. 1 evőkanállal rakok bele).
Levesbetétnek főt tojást lehet beletenni, én ezt kihagytam, mert anélkül is isteni és laktató.
Aki szereti, ehet mellé puha kenyeret.
Sztori: Két éve nyáron Krakkóban (Lengyelország) nyaraltunk, ahol megkóstoltuk ezt az isteni levest. Annyira ízletes volt, hogy amikor hazaértünk ,egyből rákerestem az alapreceptre. Én kicsit változtattam rajta, hogy minél olcsóbban el lehessen készíteni. Az eredeti recept szerint fehér kolbászt (ami nem olcsó) kell beletenni, én ezt füstös ízű virslire cseréltem. Így is isteni.
Levesbetétnek nem rakok bele főtt tojást, abból inkább egy finom sütit sütök :) Mi puha kenyeret szeretünk mellé enni.
Mindenkinek jó étvágyat hozzá!