Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Kakaós piskóta:
Töltelék:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180 fokra alsó-felső sütésre, hőlégkeveréssel.
A tojásokat szétválasztom. A sárgájákat jól kihabosítom 4 ek cukorral és a vaníliaaromával. A fehérjéket kemény habbá verem a maradék cukorral.
A lisztet elkeverem a kakaóporral és a sütőporral.
A kihabosított tojássárgákhoz apránként hozzáadom a fehérjehabot először gyorsan, határozott mozdulatokkal elkeverem, majd finoman, lágyan hozzádom a maradékot végül a kakaóporos-sütőporos lisztet is hozzákeverem finoman és alaposan (egy tökéletesen sima masszát kell kapjak).
Ha ez megvan akkor kettő kivajazott, kilisztezett kerek 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába osztom a masszát. Kicsit megütögetem hogy egyenletesen elterüljön a massza mindenhová és elsimítom a tetejét is, majd a forró sütőbe tolom. Kb 20-25 perc alatt ez készre sül, de azért végzek tűpróbát is. Minden sütő más és más. Ha nem sült meg teljesen még 5-10 perc erejéig visszateszem.
Megvárom, amíg teljesen kihűl, majd két lapba vágom mind a két piskótát, így összesen kapok 4 lapot.
A habtejszínt a porcukorral és a fixálóval robotgéppel kemény habbá verem. A lekvárt simára keverem és habzsákba töltöm.
A lapok közé sima vagy csillagcsöves habzsákból felváltva a tejszínt és a lekvárt is körkörösen nyomom ki és lényegében ez adja a torta ízét és szépségét. Addig haladok, amíg el nem fogynak a töltelékek és a lapok.
Ha ezzel kész vagyok jöhet a díszítés. A maradék tejszínnel díszítem a torta oldalát és tetejét. A díszítéshez olvasztott csokoládét meggyszemeket és tortadarát használtam.
Sok sikert és kellemes sütögetést!:)