Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítése:
A hozzávalókból kerek piskótát sütünk, ami szép magas lesz, és belül nem lesz száraz az olajtól.
Megfőzzük a zacskó rizst és kihűtjük. A krémhez felverjük a habtejszínt hozzákeverjük a zselatin fixet. A túrót áttörjük, összekeverjük a mascarponéval, porcukorral és a kihűlt rizzsel. Legvégül belekeverjük a felvert habtejszínt.
A tortalapot kettévágjuk és az alját visszatesszük a tortaformába. Megkenjük a krém 2/3-ával, rátesszük a másik piskótalapot. Hűtőbe tesszük pár órára, a maradék krémet is. Levesszük a tortaformát, a tetéjét és oldalát megkenjük a maradék krémmel.
Díszítjük a tetszőleges gyümölccsel (én középre málnát, mellé epret, majd kívülre nektarint tettem). Elkészítjük a zselét és ha kellően kihűlt, akkor rákanalazzuk középről indulva. Pár órára ismét hűtőbe tesszük és kész is.
Sztori: A fiam gyümölcstortát kért a 16. szülinapjára. Nem akartam a szokásos egyszerű gyümölcstortát készíteni, a fenti alapanyagok voltak itthon és ez lett belőle:)
Valamikor olvastam egy receptet, ahol szintén rizs volt a krémben és gondoltam én is teszek bele. Bejött, nagyon feldobja:)